Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En syntes av överhörda konversationer.


Den ignorante

Per-Anders det hette ett mansbarn

som föddes i maj fyrtiosju

Han lärde sig tidigt ta ansvar

och gjort så från förr och till nu

 

Han stretat och gnott

I ladorna samlat

På kontot det grott

och in stålarna ramlat

 

Nu njuter han ledig

i ålderns behag

Av avkastning redig

och grogg, icke svag

 

Men dock understundom

när TV:n orerar

Han kom underfund om

att rykten florerar

 

Om krig och om priser

som skenar i taket

Om olika kriser

som skakar gemaket

 

Hans panna då rynkas

och rösten den skälva:

”FY FAN VAD DET YNKAS,

NI FÅR SKYLLA ER SJÄLVA!”




Bunden vers av Ruda
Läst 121 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-03 11:02



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Rolig text med trevliga rim. Ja, nu är det skakigt på börsen. Men Per-Anders tar det ju med ro!
2022-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda