Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text nr. 1001


JAG STANNAR KVAR

Jag stannar kvar, trots att jag skrivit tusen
poem om människan, naturen, "Gud".
Jag stannar kvar med bokstäver och ljud,
som många andra gör - och även busen...

Jag stannar kvar och söker läsa lusen
av dumhetens och hatets textutbud.
Jag söker jämvikten, balansens amplitud,
som hindrar poesin att bli på snusen.

Jag stannar kvar bland guldkornen och grusen
och ordens smek och skav mot själens hud.
Jag stannar här så länge, varm och frusen

och endast iklädd diktens nötta skrud.
Allt går igen. Det fladdrar till i ljusen
ifrån lyrikens spöklikt bleka brud.









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-05 09:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra!!!!
2022-03-10

  Emanuel Sigridsson VIP
Bra: Du fattar ett gott beslut. Jag är trött på dem som drar sig undan på grund av att vi tycker olika. Fint Ulf Carlsson!
2022-03-10

  Staffan Nilsson
Bra!
2022-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP