Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina


Artiklar varje dag. Nya angrepp och

ett land vars befolkning kommer vara 

tvungna att lyda. En fjärdedel bosatta 

i andra länder. Oligarker fattigare men 

trots allt i jämförelse rika. Begriper knappt 

hur man kan välja orden just nu. Kanske 

är vanvettet passande och overklighet så

ofta använt att verklighetens overklighet 

inte längre passar. Ingenting är knappt 

overkligt. Julie står visserligen gärna och 

bläddrar i en historiebok från förra seklet 

nyper sig i skinnet men det ändrar inte 

fakta. Mänskligheten kommer alltid undra 

hur ondskan kan segra. Den kommer alltid 

blicka ut över trygghetens åkrar, bevittna 

naturens under och rysa över sin egen mänsklighet. 

 

Visst kan vi klä av oss, försöka förstå, 

förnimma rädslan. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-04 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP