Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högt över Rabot, insektsvis


Det är svårt att ligga förtöjd
i årens loja skvalp,
guerillagrupper aktiva
i en kropp i myteri

Blyertsen rör sig insektsvis
över tidsenheterna,
men orden faller ödsligt tomma,
tömda på betydelse eller aldrig fyllda;
skuggor i diset,
lösgjorda vokaler tumlande,
guppande som bojar
i amnesi och afasi;
konsonanternas knivar sökande
halspulsådern,
känslorna uppdykande stridsvagnar
i dimman
med piporna point-blank;
minnenas släpkoppel
och förhoppningarnas fotbojor
balanserande suicidbehovet
i ett andlöst jämviktsläge
högt
längs Drakryggens ringlande skärpa
över Rabots glaciär och Guobirvággis
dalgång




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-06 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP