Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Namn

Väljer man att fira namnsdagar,
det gör vi ju dom vi behagar
bland namn från båda könen.
Med almanackan som uppslagsbok
och dess varierande hopkok
gör du kanske de flesta rönen

Ett ovanligt namn som Diana
i januaris månadsbana
några dock uppmärksammar.
När februari rullat igång
kanske Yngve uppskattar en sång,
då vi tjoar och glammar.

Själv känner jag ingen Elvira,
så henne får väl andra fira
när vi är inne i mars månad.
Och i april står Markus på tur,
han förtjänar att hyllas i dur,
annars blir han förvånad.

När majs vårliga vindar fläktar
ett varmt grattis till Linn vi mäktar,
något hon säkert gillar.
Och Leif, som i juni har namnsdag,
får sommarens blommor som bidrag
till en av våra killar.

I juli fortsätter sommaren,
då ger vi Jessika fanfaren
med hopp om soligt väder.
Augusti med sina stjärnfall
är en angenäm tidsintervall,
Rolands namnsdag inträder.

September har trettio dagar,
en av dem Anita behagar,
medan höstlöven dalar.
Oktober har en färgrik palett,
och det kan bli en sista bukett
som Tobias tilltalar.

I november kan Moa grattas,
den omtanken tror jag uppskattas
när dagen är kall och grå.
Och i december vid juletid
firar vi Adam som individ
och hans Eva strax därpå.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 84 gånger
Publicerad 2022-03-06 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström