Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnigt



Så föll regnet
och därmed jag

så föll min förvirrade tanke
just då
genom detta strilande

och såg hur mullen
tycktes ta oss båda
som vore det att födas
i famnen på
allt som var tid
och det blev att leva
på övertid

och moderligt någonstans
bortom all tid
som när fröet
faller och dör
för att leva.

Kanske var detta att hoppas
på att oskyldigt nå och knoppas
som blomning, att få börja
om igen i all denna
jordiska sörja

bortom vintern
och närmare vår
eller bara bortom.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-03-06 18:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker mycket om de filosoferande tankarna i dikten.
2022-03-07

  Ulf Carlsson VIP
En "hitomfjärran och bortomnära" styrsel på "min förvirrade tanke".
Poesi är just denna kostymering av tankar och känslor - med olika smak och stil.
2022-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP