Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

William Blake, Gud och Susanne Alfvengren


Är Gud med Putin?
Om ej; hur ska man veta
vem han är med?
Var går gränsen? Vi är ju alla för jävliga!

Är Gud med Lukasjenko?
Om ej; hur ska man veta
vem han är med?
Var går gränsen? Vi är ju alla för jävliga!

Var Gud med Hitler?
Om ej; hur ska man veta
vem han är med?
Var går gränsen? Vi är ju alla för jävliga!

Var Gud med Judas?
Om ej; hur ska man veta
vem han är med?
Var går gränsen? Vi är ju alla för jävliga!
Och utan Judas ingen kristendom!

Lyssnar Gud till sjörapporten?
Om ej, hur ska man veta vad han hör?

Är Gud en brakskit i kyrkorummet?
Javisst!

Är Gud en katolsk prelle
som kör sin styva kuk
i lenhudade korgossars blödande stjärtar?
Antagligen!

Är Gud en obefintlighet,
en egoistisk jävla fantasi
avsedd att lura de svaga i sinnet
till underkastelse
under makthungriga mördare?
Förmodligen!

Men i aningslösheten är Gud en tvångsåtgärd
av för mycken kunskap

En vinterfluga överraskar
med sitt intermittenta surrande,
och jag tänker på stjärnhopar,
miljarders miljarder av dem

Hjärtat dunkar på
som en underjordisk pumpstation
hos Morlockerna,
och fyller dessa anteckningsböcker
med himmelska fantasiers semantiska blodspår

We cover everything's and everywhere's
unbearable void
with home-brewed well-knowns;
shades of death in our faces,
as smoke gets in our eyes

Ted Ströms Vintersaga
är ett nordiskt sidoskott
på Allen Ginsbergs The Fall Of America;
The Beginning Of A Poem Of These States

I leave all the images on their memory cards,
sit up in bed at night staring
into the darkness

I know Bob Dylan is a dream
that Robert Zimmerman of Hibbing, Minnesota
had,
that we liked very much
and supported down to the last record player,
starting local wildfires in all our minds,
and even Kuan-yin, when asked,
talks wildly enthusiastic about him,
not to mention Allen Ginsberg,
who had a serious crush, a harmonium
and some William Blake songs

men när Judy knackar på
i nattens halvdrömmar
är det Susanne Alfvengrens
Ögon man aldrig glömmer
och Den första morgonen
som ekar
långt inne i mitt huvud




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-07 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP