Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjärilen gör inte mycket väsen av sig men ändå har den på jordens alla språk fått ett eget namn som visar att den är något att räkna med. Här är några exempel.


Fjärilen

svenska fjäril
tyska schmetterling
franska papillon
flamländska papillon
spanska mariposa
nederländska vlinder
norska sommerfugl
danska sommerfugl
italienska farfalla
engelska butterfly
isländska fiðrildi
finska perhonen
estniska liblikas
albanska flutur
serbiska leptir
polska motyl
tjeckiska motyl
lettiska taurins
litauiska drugelis
walesiska glöyn byw
kazakiska köbelek
ryska babochka
turkiska kelebek
ungerska pillangó
latin papilio




Övriga genrer av stenhur VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-07 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP