Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kornblå svansjö och Rosenrosa barnsben

Jag vill så gärna
nå till mitt hjärta
stå på tå
sådär som ungen
med hår färgat av citron
när gryningen andas dagg
på hoppets nästipp
hoppsandes ängsblommor
i skyarnas schal av teblad
(utan socker förstås)
likt Tor
eller mor
eller mor mor
mullrar rösters ekon
om framtida hjärtans svek
när nattens vita hästar
galopperar upp en stenvägg
i gastars magra luftslott
äts inte längre äpplet
i mål om mättnad

i kärlekens lugna vatten
simmar ett ensamt teblad
omgiven av alfavågor
drömmande fotografier
i tåspetsskor
dansandes fyra årstider
i en hjärtformad
tekopp













Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-08 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP