Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stefan Jarls brevfilm till sin vän Carsten går att se på SVT-play


En hyllning till Stefan Jarl

Vid stranden till det stora svenska innanhavet
där hjortar samsas med hästar kor och får
i den svenska paradissommaren
riktar Stefan Jarl sin kamera mot det osynliga

Det vatten som är förutsättningen för liv
håller långsamt på att förgiftas
forskare pratar om PFAS och klorparaffiner
som ger cancer och leverskador

Vi riktar blicken mot skyn där tornseglaren
tillbringar flera år i glidflykt
en fågel som kan sova i luften
och ge svindel till sin betraktare

Vi dyker ned mitt i gängkriminaliteten
tillsammans med Mekail Jalaho
som visar hur ojämlikheten skapar en våldspiral
som börjar i förorten men slutar i ditt eget hjärta

Kan Jan Myrdal som har ett bibliotek av egna alster
som läser flera böcker per dag
som 91-åring peka ut vägen
mot en framtid som skrämmer och lockar

Åter till solnedgången
Den slösande naturen
Blomprakten vid midsommar
Människans förgänglighet

Drömmen om den mänskliga gemenskapen
Solidariteten till det levande och sköra
Hoppet att fortsätta kämpa när svartsynen flåsar
Insekten från sommaren i midvinternattens kyla




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-08 02:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag gömmer mig bak min gardin
den ger skydd och är så fin
sluter min ögon och drömmer mig bort
Sjunger ”Living is easy with eyes closed
because I am a dreamer and not the only one”

2022-03-08

  Mats Edin VIP
Skönt epos
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP