Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tiden är knapp

I trettonde timmen
långt över tolv
stannar alla klockorna

till ljudet av dovt muller
Råkorna flyger
fjäderlösa genom röken

som väller ur kratrarnas
mörka mynningar
och en orm ringlar bort

Insekterna har slutat surra
och det blir ingen mer honung
Rapsfälten stannade i grodden

En vandringsman  fjärranifrån
kommer slutligen fram
till valplatsen

Han sätter sig på en sten
Ensam




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-08 12:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten får en annan att tänka på boken/filmen 'Ormens väg på hälleberget'. En styv film på det hela taget...
2022-03-10

  Nanna X
Gillar verkligen. Så ärlig och naken dikt. Tack.
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP