Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur samlingen "Dödgrävarens visor" (2022)


Till en ökenblomma

Du, vackraste vilda blomma
sprungen ur ett splittrat folk,
du lyser din skönhets låga
från främmat ökenland.

Se, dubbla obsider blickar
med stjärnornas fulla eld
bak kronblads nattsvarta fransar
och vittnar om kärlekstörst.

Som frö kom du från Södern,
dina rötter är milsvitt långa,
men bräcklig står du för världen
i onåbar nakenhet.

Du, blomma i Nordens köld,
i längtan du öppnar dig;
jag bjuder min själ till näring
men i stolthet du sluter dig.




Bunden vers av Carl Ahlstrand VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2022-03-08 13:21



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Kanonbra!
2022-03-24

    ej medlem längre
Fantastisk. Vilket språk! Bra jobbat!
2022-03-21

  lodjuret/seglare VIP
Tjusigt formulerat, väcker tankar
2022-03-20

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt,
2022-03-18

  Öknens Ros VIP
En mycket vacker dikt, gillas!
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl Ahlstrand
Carl Ahlstrand VIP