Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dust In the Wind


Det är sent på kvällen
och ännu senare i livet;
Clint Eastwood och Meryl Streep
i Bridges of Madison County
på HBO

Jag visste det innan...
men Allen Ginsbergs bok
The Fall of America
spells it out, ofrivilligt,
när han beskriver det som var viktigt
när han skrev, 1965 – 1971;
popband, politiker, krig
- som nu är skuggor,
några rader i skolböcker,
ett förflutet utan betydelse,
en gammal världs gammaldags tankar,
föråldrade idéer
med komiska insignier

Mycket snart är dennas tids makter
bortblåsta,
begravda och skrattade åt,
och vi är alla dust in the wind

Så låt inte nuet och dess storebror
samtid
överväldiga, ta för stor plats,
för allt rinner ut i sanden
och försvinner spårlöst, vad det lider




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2022-03-08 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP