Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet av kärlek

Nu tänder sommaren
sin allra sista stjärna
du bjöd mig till dans
jag ville det så gärna

Vi dansade på ängarna
tills sommaren rann ut
och när vi dansat klart
då tog vår kärlek slut

Vi träffades vid bäcken
där vårvinden var skön
när äppelträden spirade
och kärleken var grön

Vi älskade i gryningen
till lärkans ljuva sång
vi såg en älva dansa
men blott en enda gång

Jag trodde du var älvan
du var som själva livet
men något har jag lärt
att ej ta allt för givet

Vi fick några månader
av livet du och jag
en stund av berusning
och sinnligt behag

Så kom den kalla hösten
och allt tog hastigt slut
du försvann som vinden
när sommaren tog slut

Du var nog en älva
det tror faktiskt jag
då kommer du nog åter
med vindarna en dag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-09 07:13



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Leva på hoppet
och på det som
var, det gör vi
envar, men Din
önskan låter inte
bara klar utan helt
enkelt så underbar!
2022-03-12

  Blått Norrsken VIP
Väldigt vackert !!!
2022-03-10

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt om en kärlek som inte fick bestå.
2022-03-10

    Lena Staaf VIP
Vacker och rytmiskdikt om den förgängliga kärleken.
2022-03-09

  Feliaxel VIP
Vackert
2022-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Vackert och lite vemodigt
om sommaren som var
men som på hösten
inte längre fanns kvar.

2022-03-09

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
2022-03-09

  Öknens Ros VIP
Vackert om ett kärleksminne.
2022-03-09

  Den skrivande tysta
Vackert minne, vacker dikt.
2022-03-09

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Poetiskt och drömskt!
Fina minnen att bevara och ja vem vet kanske älvan kommer nog en dag!
2022-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO