Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte under ett paraply

Ett möte under paraplyet
när regnet faller ner
konversation om väderleken
och kanske något mer

Där inspireras till samtal
när vårlika regnet faller
om grannens nya flickvän
en större portion skvaller

Två händer kan där mötas
i kärlekens ljuva atmosfär
en flicka och en pojke
och en ros så vackert skär

En vandring där i regnet
på gräsmattan så grönt
när droppar faller stilla
spelas symfonier så skönt

Ett möte där i solen
under ett paraply
där kan kärleken växa
och känslolivet gry

En kyss och några flera
där i solstrålars glans
ett paraply som skydd
i kärlekens sköna elegans

Två själar kan mötas
under paraplyets försorg
där kärleksvisor ryms
så skönt i en näverkorg

Två händer kan där mötas
ljuvt i ett kärleksland
tätt under paraplyet
knyta sitt kärleksband

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-18 07:13



Bookmark and Share


  Susen VIP
Ett fint kärleksband. Härlig text
2022-03-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härlig dikt! Ett paraply som knyter kärleksband, väldigt fint!
2022-03-18

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om livets och kärlekens paraply.
2022-03-18

  Kungskobran VIP
Ett paraply att samsas om
blir en underbar sång
2022-03-18

  Öknens Ros VIP
Fint om ett kärleksmöte under ett paraply!
2022-03-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO