Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en kärleksnovell

Jag såg ditt namn
i en tidningsnovell
det glänste som guld
kring radernas spår

Du talade till mig
från välskrivna blad
och kärleken fanns
där bland orden

Jag såg din blick
i en kärleksnovell
du log där så skönt
i morgonens möte

Där satt en gudinna
jag aldrig skådat
bland många vokaler
hon hänförde mig

Jag såg på livet
i en månadsnovell
det gav en längtan
att värna om tiden

Den kärlek som bjöds
var stark och frisk
som utsträckta vingar
det gavs ett hopp

Jag såg ditt namn
i en kärleksnovell
det glänste som guld
kring radernas spår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-22 07:11



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt om längtan och möte med kärleken i novellens värld.
2022-03-27

  Susen VIP
Fint!
2022-03-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och kärleksfullt diktat i kärlekens namn!
2022-03-22

  Feliaxel VIP
Fint
2022-03-22

  Öknens Ros VIP
Positivt att sprida kärlek i tider som dessa.
2022-03-22

  lodjuret/seglare VIP
Fina ord som motsvarighet till att världen 'ser ut som den gör'. De fria konsterna måste få leva och det märkliga är att även under krig finns där musik och teater, för att underhålla trupperna innan de 'dukar under för verkligheten. Det går ju inte att 'ge upp precis allt', bara för att det råkar finnas människor som gör just det, bara för att bli våldtagna, torterade och arkebuserade sedan av 'befriarna', som även råkar vara angripare...
2022-03-22

  Maria Sundelin VIP
Fint om längtan mm...
2022-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO