Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag ska inte ta livet av mig. Jag bara kämpar med tankar. Jag har saker att leva för.


Centralstation

Känn på mig
mina händer är varma
svarar jag
du säger att jag är kall
att mitt hjärta är kallt
det är så orättvist såsom jag
försökt samla ork och mod
men det finns inget kvar
och om du skär mig
blöder jag nog
det som var nästa vecka
har blivit idag
det som var en susning i löven
kastar mig nu i en fullständig orkan
och jag som försökt planera
omgruppera
strukturera
ett liv, allt kiv, ett driv
står handfallen och blickar desperat
på centralstationens perrong idag
ingen märker, ingen känner, ingen ser
tårarna som flyr mig från kind till fingertopp
har inte gråtit sen jag minns inte när
eller är det den trogna grå himlen
över ett töat Göteborg som sköljer mig av?
hur fan ska man orka leva
hur fan orkar jag?
till ännu en fucking milstolpe
ännu ett misslyckat år
ännu en sista öronmärkt födelsedag
fastän jag lovade att alltid finnas kvar
kommer jag på mig själv att drömma om suicid
varje dag




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-12 10:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du skriver bra. Denna text läser jag med stor igenkänning. Tonen av meningslöshet.....tänker jag.
2022-03-24

  Eva Langrath VIP
Mycket välskriven text med ett driv som synliggör diktjagets kamp att stanna kvar i livet fast allt är svart.
2022-03-18

  Linda Olsson örn
Åh du som jag känner igen mig i denna text. Så som jag mår just nu faller den med lätthet in i mitt hjärta och håller mig en stund med igenkänningens varma händer . tack !
2022-03-16

    ej medlem längre
Intressant text. Starkt!
2022-03-13

  Kajan VIP
Beskrivningen av ett status quo, där kampen blir synlig, men resultaten inte. En välskriven text om ett komplicerat livstillstånd.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling