Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lära sig

I skolan får man lära sig
plus och minus
bra och dåliga saker
diverse att dividera om.

Är man pojke så lär man sig
av sina kompisar
att det är töntigt att plugga.

Är man flicka så lär man sig
av allas förväntningar
att spänna sig till det yttersta.

Är man bokstavsbarn
så lär man sig väldigt lite
när det extra stödet uteblir
ger till slut upp
och stannar hemma.

Skamvrån är avskaffad
eller inskuffad till barnens inre.

Är man förälder
och särskilt om man är välutbildad
så lär man sig att skicka arga mail
till lärare och rektor
undertecknat med namn och titel.

Till skolan längtar de flesta barnen
när coronarestriktionerna ebbat ut
att få träffa sina kompisar
och de lärare man gillar
och de ämnen man är nyfiken på.

Skolan som är ryggraden
och tryggheten i tillvaron
för dem som inte blivit mobbade
särskilt viktig för de barn
som har ett hem
där föräldrarna inte orkar
vara föräldrar.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2022-03-09 18:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker mycket om din dikt. skolan är viktig men det finns mycket som skulle kunna förbättras. särskilt för barn med särskilda behov. Men jag känner flera som jobbar i skolan. Rektor, specialpedagog och lärare. De kämpar som attan.
2022-04-03

  Bodingen VIP
Hade den bästa fröken man kan tänka sig i lågstadiet, fick dock dess motsats i fyran, blev då skoltrött resten av skolgången d.v.s åtta år då olämpliga felnavlade lärare kom och gick...
2022-03-15

  KattenKin VIP
Både för- och nackdelar med skolan, vilket också beskrivs här i klok och fin dikt.
2022-03-14

  Susen VIP
Välformulerad text om barnens olika förutsättningar. Viktigt ämne!
2022-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om elever, personal och föräldrar.
2022-03-11

  Lottie Ålhed VIP
Intressant om skamvrån i barnets inre. Hemmasittare och skolans betydelse trots allt.
2022-03-10

  Niliboy
Mycket sann dikt tycken som ansåg det vara töntigt att plugga! Jag har dock ej skrivit några arga mail till dotterns lärare!
2022-03-10

  Kungskobran VIP
Skolan vår viktigaste institution
där man förhoppningsvis på varje lektion
får lära sig för livet
och ta det stora klivet
in i kunskapens underbara värld
det är mödan värd
2022-03-10

  Öknens Ros VIP
En text som belyser olika aspekter vad gäller förutsättningarna för barn att studera.
2022-03-10

  ULJO
En mycket bra text om den viktiga skolan.
2022-03-10

  Respons VIP
Fantastisk bra formulerat om barnets behov av en god skolgång.
2022-03-10

  BenGust VIP
Lära sig saker gav ofta ett mervärde som visade att man klarat av det man
föresatt sig. I alla fall vid högre ålder.
2022-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP