Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur kommer vi att minnas kriget i Ukraina i framtiden?


HUr kommer man att minnas?

Hur kommer man att minnas
vår tid om hundra år?
Hur kommer allt beskrivas?
Vad fästs i tidens spår?

Har kartan andra gränser?
Är människor på flykt?
Har folket kvar sin frihet?
Kan barnen somna tryggt?

Hur kommer man att minnas
vår tid om hundra år?
Vad står i deras böcker
om världen som var vår?

Finns ord om ondskans framfart
om skräck och hopplös gråt?
Finns ord om fredens kämpar
hur alla hjälptes åt?

För allt som blir historia
är varje val, vart kliv.
Och allt som blir vår framtid
är nuet i vårt liv.

©JessicaMarieOlsson2022




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-09 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP