Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRETSLOPP

År

månader

dagar

timmar

minuter

sekunder

tiden står ändlös
i varats virveldans

gula löv sjunger
bortglömd sommarvisa

regnet piskar
nakna trädgrenar

jorden svartnar
i fuktig åtrå

omfamnad av himlens
lysande pentagram

kläds i snöflingors
vita spetsgardin

snart avklädd väntande
på vårlig älskogslek

då knoppar sväller
brister i grönska

och livet återföds




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-10 17:47



Bookmark and Share


  Susen VIP
Sensuellt och vackert. Gillas mycket
2022-03-13

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert skrivet om det underbara som vi har fått!
2022-03-12

  Blomma-Stjärna VIP
sensuellaste årstidsdikten!
2022-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text om årstiderna.
2022-03-11

  Öknens Ros VIP
Årstidernas skiftningar vackert beskrivna!
2022-03-11

  ULJO
Så går ett år i naturen
2022-03-11

  Niliboy
Låt knopparna brista när vårlig älskog drabbar oss finta,
2022-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP