Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets bördiga landskap och karga öknar

 

 

Har vandrat i bördiga landskap

med vatten i överflöd

ingenting jag funderade på

tog  det hela för givet

 

har stapplat i karga öknar

där marken var torr och död

då lärde jag mig förstå

att aldrig ta något för givet






Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-03-11 10:09



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En väl formulerad metafor som får mig att tänka på tacksamhet! Bra skrivet!
2022-03-17

  Respons VIP
Människans dubbla inställning till livet fint fångat av dig!
2022-03-15

  Eva Helene VIP
Kloka ödmjuka ord, fint!
2022-03-13

  Olof Lagerhorn VIP
Fint utvecklade bilder som råder oss
att ta vara på det goda i livet.
2022-03-13

  Gunnel Eriksson VIP
Bra att ta lärdom av sina erfarenheter.
I dina dikter visar du att du verkligen
behärskar denna färdighet.
2022-03-13

    Lena Staaf VIP
Livets erfarenheter så väl formulerat!
2022-03-12

  Kungskobran VIP
Alla landskap har sin tjusning.

2022-03-11

  Niliboy
Ja huga ligen vad är för givet?
2022-03-11

  Feminaz
Visdomsord likt själaspis från en själlfull diktare. Må vi vårda livet med omsorg!
2022-03-11

  ULJO
Viktig lärdom
2022-03-11

  Bengt H VIP
Originell och enkel dikt, men jag har nog inte lärt mig ännu.
2022-03-11

  Sparvögat VIP
Så fint att kunna ta vara på livets ljusa stunder och famna dem när mörkret råder…
2022-03-11

  Kajan VIP
Effektfullt, som två väsensskilda spegelbilder.
2022-03-11

    Björka
dagens ungdom har en del att lära...
2022-03-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så klokt! Ja man ska aldrig ta något för givet...Bra formulerat!
2022-03-11

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
Kramar
2022-03-11

  Öknens Ros VIP
Lärdomar på livets väg, att uppskatta det man har och inte det man inte har.
2022-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP