Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här följer tre avskedssonetter till uppskattade personer som slutade på företaget


Tre avskedssonetter

AVSKEDSSONETT TILL ULRIKA

En trevlig tjej tar nya tag
det var en himla tur
att hon kom till Sequitur
men hon lämnar oss idag

Framtiden är något vag
men inte är hon sur
nej, hon fortsatt går i dur
så lyder hennes lag

Därför då vi tackar dig
du snällaste Ulrika
om det passar sig

Du har gjort oss rika
men nu får jag ursäkta mig
för nu så ska vi fika

* * *

AVSKEDSSONETT TILL JENNY

Tiden går och Jenny ock
hon har fått oss att skratta och le
men nu så vill vi henne ge
chans till annat lock och pock

När fåglar flög så bort i flock
kunde man hos henne se
en varm kopp med härligt te
denna syn vi mister dock

Vi hoppas ändå att hon minnas
oss med denna grå present
att i den vackra färger tvinnas

Ty det är mycket som har hänt
och i oss också du ska finnas
det har vi tydligt känt

(Hon fick en tekopp i avskedspresent)

* * *

AVSKEDSSONETT TILL FIDELIE

Hur ska vi oss klara utan
bolagets eget orakel
det måste ske ett mirakel
vi provar med den här mutan

Nej, det är slut i rutan
det blir inget spektakel
men nog finns det ingen sak väl
som hon inte kan innan och utan

Du försökt förstå dig på
beroende eller ADHD
vad det än så vara må

Men du kan ju inte rå dé
Värmland på dig ropar så
nu när Nyx är å mé

(Nyx är bebisen; det var lite svårt att rimma på adhd, men det hade med presenten att göra)




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-11 14:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vid läsandet av 'lock och pock', höll tungan på att slinta och snava, skönt att det löste sig med att stava...
2022-03-14

  Monica Lindgren
Bra diktat! Måste glädja mottagarna!
2022-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra alla tre, kan tänka mig att dom gladde mottagarna innan det var dags att ta farväl.
2022-03-11

    Lars Gullberg
Vilken kraft i orden. Ska läsas högt och med glädje så klart.

Applåd
2022-03-11

  SatansSon
bra att du har ett jobb. få förunnat av rösthörare.
2022-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP