Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden har alltid öppet - det är livet som är stängt


att stå i kö
för att inte vilja dö

man får en massa piller
som gör allt till en thriller

jag kan inte längre skriva
men jag kan håret från mig riva

jag ska ont ha för jag är inget värd
hur ska jag orka med denna svåra färd

jag orkar inte, vill inte denna väntan mer
jag sätter mig ner, jag lägger mig ner

ur en av burkarna jag tar ett piller till
det är egentligen inte vad jag vill

men har man inget annat som står till buds
tar man vad man får av det som  bjuds

var det detta som livet bjöd
detta torra hårda bröd

inget vatten, än mindre vin, rött eller vitt
det spelar ingen roll i denna ökens svåra ritt

jag tror det är hög tid att ge sig av
vattnet framför mig, ett öppet hav






 




Bunden vers (Rim) av Poesia VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-11 15:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Gud är, den ende för mig -
så länge han vill väntar jag.
Varför inte? Allt jag behöver får jag av honom.
Han är fast mark för mina fötter,
ett andrum för min själ,
en ointaglig borg
för resten av mitt liv."
Psaltaren 62:1,2
THE MESSAGE PÅ SVENSKA.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP