Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


para-no-id, para = be frukt ta inte id är lika med att inte utge sig för att vara någon annan, men att ge någons namn som ett viktigt budskap är i liknelsen något helt annat. Spelets regler kan ingen mer än vi i para no id. para inte id:et


Är jag trovärdig som låtsas student?

Tror du att någon annan ligger bakom
jag menar från en annan uppgång här
i närheten, kanske vill han att konflikt
ska råda mellan oss som bor i samma?

Som en avledningsmanöver för att han
ska ta allt ifrån oss, allting som är noga
med att ingen får se det före allt är klart.

Kanske han håller kapningen så att jag
ska tro att det kommer här ovanpå mig
men i själva verket, inte är här hos oss?

Det är något som inte stämmer
en diffus känsla, att jag är nära
spåret till något stort i området.

Måste börja prata med mina grannar
sådär på riktigt inte som något socialt
utan mera som om vi var privat span.

Är det lagligt att leta efter kriminella?

I det fall dessa på något sätt bygger
nätverk med ens eget...

Sluta, snälla! De tror du är paranoid.

Jag är inte rädd mer än när jag är under hot!

Hot, vad vet du om hot?

När jag känner och tänker "hot" samtidigt
är jag i verkligheten och inte i para goja id.

Vem är han?

Vem, han som kanske är lite misstänkt?

Ja.

Han är nöjd med mig, skriver allt andra vill ha.

Det är många som tycker det är bra när du skriver.

Jag vet, men förstår dom att jag bestämmer det.

Hur menar du nu?

Ja, att jag skriver bara det som gynnar oss själva.

Tror du att någon annan ligger bakom
jag menar från en annan uppgång här
i närheten, kanske vill han att konflikt
ska råda mellan oss som bor i samma?

Kanske han håller kapningen så att jag
ska tro att det kommer här ovanpå mig
men i själva verket, inte är här hos oss?

Det är något som inte stämmer
en diffus känsla, att jag är nära
spåret till något stort i området.

(Bilderna är ett språk som används många gånger)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-12 00:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP