Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäst före

Jag har nog passerat
mitt bästföredatum
men jag gläder mig
åt den information
som säger att man inte
ska kassera utgångna varor
utan lukta och smaka
och själv bedöma
om de kan användas




Fri vers av stenhur VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-12 15:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Även om det går att bli sjuk och mål dåligt av att äta mögliga och ruttna matvaror så dör en nog inte av det. Tänker här på krig och pansarkryssaren Potmekin eller vad den nu hette. I alla krig och på litet olika slagfält historien igenom, till lands, sjöss och i luften, har 'måltider' ibland varit undermåliga. I och för sig går det envisa rykten om att 'trupperna' dött av undernäring, skörbjugg och för gammal föda, än det dukade under människor i själva krigen. Snart är det väl förbjudet även här att tala om krig, trots att historieböcker är fulla av dem och att det pågår 'småkrig' litet överallt i världen ända tillbaka till 'grottmänniskorna'. Om jag inte får bo i den grottan skall ingen annan heller få göra det, för om bara om finns så blir det krig om saken.
2022-03-14

    Lena Söderkvist VIP
Jag har definitivt passerat bästföredatum, fråga vilken arbetsgivare som helst. Förstår dig! Din fundering är oerhört aktuell.
2022-03-13

  Nanna X
Jag ler när jag läser. Jag är övertygad om att människor av god kvalitet bara blir bättre med åren. Som lagrade årsgångsviner.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP