Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina

Blå är himlen

gul är solen

lyser över

vida slätter

lyser människor

som strider

för att värna

liv och hemland

 

Långt, långt borta

  • nära, nära:

rök från bränder

färdas vida

når till oss

som bor i Norden

vi som är

Ukrainas vänner

 

Tusen år

och ännu längre:

släktband binder

oss tillsammans

vi som önskar

fred och frihet

för ett folk

i kamp mot mörkret

 

Solen lyser

Lågan brinner

Må ett krig

ta slut imorgon!

Må det spira

kärleksblommor

upp ur fält

med bördig svartjord!




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-03-12 20:10



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Underbar dikt!
2022-03-24

  lodjuret/seglare VIP
Finns det ej ett verk som heta, 'Blod och sand'? Det verkar de flesta strider handla om. Till och med på platser där 'det verkar osannolikt', finns det pjäser för spel med två sidor. Som i schack. Men i Mah Jong, före kortlekens intåg, är sidorna 'fyra vindar'. Samma som väderstrecken.
2022-03-13

  Kungskobran VIP
Ur Ukrainas svarta jord
som nu täcks av svett och blod
livet återigen skall skina
och vakna upp från denna pina.
Ett övergrepp utan sans och mått
av denna diktator Ukraina fått
må han gå till historien som den skurk han är
tillsammans med Hitler och Stalin
i deras eländiga misär



2022-03-13

  Öknens Ros VIP
En gång i tiden utvandrade svenskar till Ukraina, så många av oss har ättlingar där. Så det finns gemensamma intressen.
Bra skrivet om det hemska krig som pågår där.
2022-03-13

  Sparvögat VIP
Ömt och kärleksfullt vilar vemodet i orden lagda till Ukrainas land…

2022-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP