Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucifer

Han ser, hör och vet allting.
Mår du dåligt?
Han vet.
Vill du dö?
Han vet.
Är du svag?
Han vet och han tar det till sin fördel.
Det är inte lönt att stå emot, att kämpa och fly.
Kom ihåg, han vet allting.
Han tar sig in i ditt huvud.
Han kontrollerar allt.
Vad du tänker, gör, säger.
Han kontrollerar dig.
Utan någon som helst chans att fly.
Först hör du bara en svag viskning.
Sedan en röst, ett rop, ett skrik, ett ekande skratt.
Och du är förlorad för alltid.
Demonerna är hans följeslagare, hans privata änglar som först bryter ner dig.
Bit, för bit tills du är helt utan vilja
Han bestämmer över dig
Säger vad du får och inte får.
Vad du ska göra och inte göra
När du ska.
Du är en marionett utan själ, utan vilja eller hopp.
Ett tomt skäl obeskyddad och fångad.
Av den onde
Den hänsynslösa
Den fallna ängeln Lucifer




Fri vers av Emmasa98
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-12 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emmasa98
Emmasa98