Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidlöst

Mona Lisa småler i sin ram,
ser verkligen smått finurlig ut.
da Vinci målade denna dam
med tidlöshet som förtjänt tribut.

Vår egen Strindberg hade gåvan,
förvaltade ord högst frappant.
Hans ryktbarhet når nästan novan,
som i himlars höjd är tidlöst elegant.

En annan tidlös gestalt vi har
som lyriska sinnelag hågat
är Bellman, som i fornstora da’r
diktat underskönt, ibland vågat.

Andra, som förtjänar tidlöshet,
är Jeanne d’Arc, Mandela och Curie.
Även Chaplin, Armstrong samt Monet
når högsta nivåers nostalgi.

Berömda kvinnor och dito män,
som kulturen oss alla förlänat.
Men visst finns det plats för flera än,
tag plats om du det har förtjänat.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-13 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström