Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(ett försök till en svensk tolkning av Bob Dylans To Make You Feel My Love - men med motsatta känslor!)


Så du får känna på

När regnet piskar på dig, kallt och blött,
och du är omtumlad och blött och stött,
då ska jag få dig att se riktigt rött,
så du får känna på

När skuggorna och stjärnor träder fram,
och trollpack gömmer sig bak varje stam,
då sticker jag och lämnar dig ensam,
så du får känna på

Ja, jag kan göra precis vad fan som helst,
spela gudfruktig, religiös och frälst,
för reta dig, det vill jag allra helst,
och nog är gammal äldst

Jag svälter gärna, är inte rädd för törst,
om jag kan ställa till det för dig först,
jag ska nog visa dig vem som är störst
så du får känna på

Stormarna vrålar över öppet hav,
och på vägen som till himla bär,
och fast du alltid varit slumpens slav,
har du aldrig mött nån som den här

Jag kan göra dig illa, ge dig en sittopp,
det som upprör dig, det ger mig kraft och hopp,
när du önskar klassiskt spelar jag bara pop,
så du får känna på




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2022-03-13 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP