Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystnadens tyranni

 

 

Skavande sår från ekona förr skriker i lärosalar sina ord. Låter ej någon minnas sitt liv – utan förs ut från salar till dåtida ord med helvetet som viloplats.

”Tyst säg det tyst men viska inte så orden hörs ens på dina läppar. För här ska vi tassa med yllestrumpor på och servera med vita handskar.”

Ekona ropar högt och högre – från böcker skrivna vid ekonas tidevarv. Chefer överallt säger; ”denna historia ska ni lära er till minnes” och inga tårar få ni fälla.

Tassande fötter sig smyger bort utan att få finnas eller höras mer. Så stolt som denne en gång var. Nu till underjorden sig denne vänder.

Det sades gång på gång så länge solen sken. Aldrig aldrig mer!

Men samma andas barn sig säger; ”nu råder tystnad och inget mer!”.

Gråt du över gårdagen då samma sak då hände. Men tyst om dagens olycka må du vara ty ingen kan dig ändå hjälpa. Ty tystnadens tyranni är hård och inlärd hos makten och så ska bönder och andra vara om de till bords vill vandra.

Skavande sår blödande sår ingen säger sig vilja så, men vem är läkandes händer.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Flicis VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-14 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP