Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"asfalt glimmar" sades i P1


Vårvinter i Kungsträdgården

Melodi: Solen glimmar blank och trind (Bellmans epistel nr 48)


Asfalt glimmar blank i vind
isen som en spegel
Mänskor åka kind vid kind
likna spända segel
Körsbärsträden knoppas nu
det ser både herr och fru
Ungdom flockas, kär som sju -
det är faktiskt regel

Piruetter givas fart
armar dragas samman
innan marken lyser bart
njutas glam och gamman
Dock, om några veckor nu
isen tinat, sen med sju
rosa blommor till sin fru
herren tänder flamman

Körsbärsträden nicka då
kyssar åter bytas
Minnas forna vårar... Två
näsor ofta snytas
Allergier taga fart
när som solen lyser klart
Schackets pjäser flyttas snart
Allvarsleken må ej brytas





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-15 13:12



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Snyggt rimsmide, litet roligt också.
2022-03-16

  Erik L
De två första verserna gillade jag. Den tredje hade kunnat strykas eller fortsätta i en positiv ton i samklang med de två första. Mycket bra rimsmedderi i vers och ton@
2022-03-16

  Bo Lövhalka
Vackert minne, vacker text!

2022-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP