Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans

Att dansa balett är inte så lätt,
fötter och kropp måste samarbeta
för att få det resultat man avsett.
Ibland ska benen i spagat spreta,
gärna i lod- men även i vågrätt.

Väljer man hellre att dansa hambo,
vilket också kräver vissa anlag,
går det bra tillsammans med sin sambo.
Om det inte utfaller till behag
kan man göra ett försök med mambo.

Enklast är kanske att lära sig vals,
det går ju bra om man håller takten.
Om rytmen felar går det inte alls,
osäkerheten tar övermakten
varvid uppbjudandet inte bifalls.

Förr var det vanligt med slow- och foxtrot,
när i dansens virvlar man sig rörde.
Det har man nu till en viss del frångått
i och med att storbanden upphörde.
Får jag lov till en gammaldags gavott?




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-03-16 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström