Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Fick dessa idéer till noveller i morse. Sedan skrev jag cirka tio texter till, rimmat och orimmat, bara ine varken noveller eller bara frön till texter. Men jag får idéer till texter och annat 'mest hela tiden' dagarna i ändå, semester behövs från d


Några novelluppslag


Uppslag ett.

När ubåtskaptenens fjärde Eva (han bodde ihop med fyra kvinnor som var och en för sig hette Eva) var på det humöret, skickade han genast ut motmedel istället för att ta i med hårdhandskarna fylla ett rör med dödsbringande fara. Att han levde ihop med fyra kvinnor, utan att vara gift med ens någon av dem, hade som han själv såg på saken, vissa fördelar. De tog förstås hand om huset medan han själv var ute på jobb. Då han däremot var hemma sov ingen av dem särskilt mye.

* * *

Uppslag två.

Ola gick på konditori och beställde en kopp hett samt på en assiett av dekorerad papp, ett stycke wienerbröd med en frasig och nybakad värme. I dess tvenne ytor fanns en gul och välsmakande massa. Dess yta var lätt penslad och det var dekorerat med någonting smält, liknande flytande pärlsocker. Han njöt av att se på det där det låg och såg frestande ut. Men han avstod som stoiskt från att lyfta upp det mot sina särande läppar för att förtära detsamma. Istället intog han drycken med små klunkar och så ut som en drömmare för var gång drycken intog matintaget. Brödet fick ligga orört på sin lilla tallrik, bara drycken som just slutat att ryka, kunde förmå honom att lockas till att sakteliga tömma vätskan. Sedan reste han sig och sköt in stolen mot bordet efter sig då han gick och sakta slöt sig dörren bakom hans resliga gestalt.(Om bilden. Det är en djup tallrik stående på ett grytunderlägg av kork. I tallriken ligger en bit halväten äppelpaj med 'deg' av havregryn istället för en deg gjord på vetemjöl, med någon slags 'vaniljsås' till, samt några skedar vispad grädde. Själv föredrar jag tallrikar i genomskinligt glas, samt dricksglas i mörkt blått, rött eller grönt)
Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2022-03-16 23:09Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP