Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristendômen

Ju större kyrkor och katedraler
vi bygger till Jesus ära
desto mindre blir han i betydelse
i förhållande till
den gamla vanliga
hierarkiska översittarmakten
skulle han leva idag
skulle han som främling
gå ur kyrkan
för att möta de fattiga
utanför kyrkporten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-17 06:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En tanke, som verkar sann och riktig.
2022-04-01

  Anya VIP
Håller med. Så fin bild av Jesus!
2022-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
ja - makten tjänar på väldiga byggnader som gör oss människor små.... och medan vi idoliserar o förfrämligar stora tänkare o profeter slipper vi undan att deras budskap gäller oss vanliga dödliga...
2022-03-20

  Kungskobran VIP
Katolska kyrkan vid Heden i Göteborg
kallas ” Hedendomen “
Den är inte en öken trots sitt ökennamn
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP