Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kattsånger kan aldrig bli för många ;-)


Mjau från katthemmet

Melodi: Ett litet fattigt barn jag är (Gamla psalmboken 1937, nr 514)


En liten vacker katt jag är
som längtar till ett hem
Jag vet att mången mänska här
vill ta mig med sig... Vem

det blir är dock mitt eget val
jag har ju mina krav
min mänska ska ej va för hal
då blir det inget av

Min människa ska vara snäll
och ge mig lax var dag
då slipper hon av mig få smäll
då tinar även jag

och vilar gärna i det knä
som ej för knotigt är
då tyckes inte längre Blä!
när gosiger hon är

Och får jag sen en leksak fin
jag hoppar och står i
tills leken sätter sin sordin
då somnar jag så fri

Så, se nu i mitt öga grönt
och läs mitt budskap där
Ifall du finner det blott skönt
så blir du mig rätt kär

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-17 22:43



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Trasselfnatter, ömsom busas det, ömsom kelas det, och åter ömsom jamas det (efter käk). gulligt versrim.
2022-03-18

  alicja lappalainen VIP
Tycker om katter. De är heliga.
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP