Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blod

På blodigt allvar
blodets rusning
hetta förtjusning
förlisning drunknande
blodet porlande
i varje artär
kommunicerande kärl
för den som är kär.

Men så snart
man börjar resonera
tycks blodet
plötsligt koagulera
ådror grenar ut sig
och det blir proppar
i varje sfär
så är det när man upphör
med att vara kär.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-03-19 21:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Klockren beskrivning om den ostyriga förälskelsens blodtörstiga framfart.
2022-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlekens uppgång och fall, väl beskriven med strålande bra rim och en dos galghumor.
2022-03-21

  Kajan VIP
Det är en skarp liknelse; en drastisk bild av hur oändligt långt (eller nära) det kan vara mellan hopp och förtvivlan.
2022-03-21

  Anya VIP
Tycker om den svarta humorn är. Gillar knorren i slutet. Så träffande skrivet om kärlek. Bra!!!
2022-03-21

  Respons VIP
Kärleken är livsviktig, inte minst för blodomloppet verkar det.
2022-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra formulerat om kärleken som är och kärleken som var.
2022-03-21

  ULJO
Det finns bara fördelar med att vara kär
2022-03-21

  Susen VIP
Snyggt. Bra rytm och rim i raderna här. Intressant och tankeväckande om kärlekens vinst och förlust
2022-03-20

    Sefarge VIP
Ja skillnaden mellan
Känsla och förstånd
Vilket av "systemen"
Som tar över?
;)

2022-03-20

  Sparvögat VIP
Väl skrivet om kärlekens gåva
och dess förlust…
2022-03-20

  Öknens Ros VIP
Målande beskrivning av blommande kärlek som sedan slocknar.
2022-03-20

  Gunnar Hilén VIP
Ja den var TALANDE !
2022-03-20

  Kungskobran VIP
Härligt, gillar
2022-03-19

  Niliboy
Huga ligen!
2022-03-19

  Blomma-Stjärna VIP
ojdå, vad bra - bokmärker

ja, det gäller att våga hoppet i förälskelsens rus

logik och sakligt resonemang kontra poesi, musik, förälskelse och dans --- som att inandas och utandas hör de samman, som hör höger och vänster hjärnhalva är de olika i sitt uttryck men hör ändå ihop
2022-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP