Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något visst

Det är något visst med väder,
det får dig att välja kläder.
Är det vinter och riktigt kallt
tvingas du värma din gestalt
annars fryser du överallt.

Det är något visst med katter
och annat som mjukt och varmt är.
Kanske en kärleksfull kvinna,
utan tvivel värd att vinna
för att som katten få spinna.

Det är något visst med hinkar
med is för att kyla drinkar.
Kanske för att fira något
äktenskap som länge pågått
eller helt enkelt något gott.

Det är något visst med sånger
som man har hört många gångar.
Du bevarar dem i minnet
och låter dem spegla sinnet,
de drabbas inte av svinnet.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-03-20 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström