Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Kan man skilja på, tårarna i ögonvrån.

 

 

igår på eftermiddag var jag och handlade till Lidl, jag blev väldigt glad över att se stolpar på 69 kr körsbärsträd till en fjärdedel av priset som annars skulle säljas på välsorterade plant gårdar. jag köpte två träd, ett surt och ett sött, men nu har jag ett problem tog jag dem från ett fint paket och staplade trädplantorna i en hink med vatten tills jag skaffar också jord och lämplig kruka.

men nu vet jag inte, deras skal en är sött och det andra är sur körsbär till frukten.

en känsla av eufori spirade plantorna i min vagn bra vibbar energi. fick jag lust att gå igenom varorna med ett glatt leende på läpparna, i snabba steg mot en hel avdelning med påsk delikatesser. där en ukrainsk kvinna stirrade med hemliga tårar på chokladpåskhararna och ett vackert överväldigat minne,

hon verkade i all sin enkelhet, en mycket fin utbildad kvinna, som kämpade som ett Niagarafall, i tårar. tår i ögonvrån.

hon hade ingen shoppingvagn ingen, ingen handväska bara ögonen som fixade också mig som på en ängel,  jag kunde avläsa på sekund skriket på hjälp.

När betalade mina varor jag lämnade en summa och visade expediten mot kunden i svarta byxa och svart tröja i hästsvans uppsatt hår,  och en avdelning pojke gick omedelbart till kvinna med en korg hjälpa välja till charkuteriavdelning.  

Vägra inte när du handlar titta i ögonen på folk,

gå inte som en häst med glasögon, ett ögonkast från själens ögon talar att du är human mer en tusen artiklar vi printar på tangentbordet.

 

 

Morgon och måndag är samma sak. Putins begäran att överlämna Mariupol blev ett kategorisk NEJ!

jag söker för första gången på Google efter gamla och nya separatister och nazister som betyder Azov.battalionen  och jag påminns om de gånger då en liten grupp svenska yngre nazistiska resenärer startade kriget i Irak genom Kuwait, när Saddam Husseins dåren hjälpte till grannlandet och blev vad det blev...

 

Med tanke på gamla dagar, tänk på den ungerska revolutionen som startade av några studenter.

Så sa min barnvakt hade rätt när det bara finns en bit ondska i en köttfärs, hela paketet går sönder.

 

Vad behöver resten av världen förstå när Zelinski själv är av judisk härkomst? skulle önskat mer historiker tala till fakta inte groupie av funktionella analfabeter som tror si journalister på stora aftontidningar, som fabricerar falska nyheter mot bra betalning.  

Det är bara det!  annars har folk haft så många interna problem i alla länder så Ukrainas problem är våra, det stämmer. Men menhur long vill vi gå ut med det?

Tänk bara på den lilla sociala principen om söndagseftermiddagen i Stockholm, ingen svensk av gamla anor finns på shoppingcentra i stora gallerior för att finns på timmarna av bara de av utländskt ursprung, pigorna.

folk vill skiljas åt för några timmar en gång i veckan...

så har varit på Östermalm i decennier,  nu har tagit också över förorterna...

https://www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion

 
Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-21 08:58Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda.
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP