Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Vårens säkra tecken

Nu droppar det från taken
och istapparna faller
kung Bore och herr Frost
har satts bakom galler

Nu porlar det i bäckar
och andra vattendrag
vårvindar så friska
de fläktar med behag

Nu spritter det i knoppar
och grenar får kläder
solens strålar värmer
i sång om vackert väder

Nu lyser det på ängarna
från sippor och konvaljer
och maskrosens färger
de glänser som medaljer

Nu vänder vingen åter
från söderns varma land
och vågorna de kluckar
mot klippa och strand

Nu spelas det i parker
från nykläckta ungar
en yster lek och dans
på grenar de gungar

Nu rullar åter kulorna
på skolgårdens grus
och Valborg förkunnar
stunden med sitt ljus

Nu darrar det i luften
och något är på gång
kring livet som leker
det föds en kärleks sång

Nu visas säkra tecken
att våren den är här
och vintern är borta
med kyla och besvär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-23 07:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till våren.
2022-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllningstext till våren, den underbara.
2022-03-23

    Lena Staaf VIP
Jublande vårdikt. Fint!
2022-03-23

  Feliaxel VIP
Många vårtecken i denna
2022-03-23

  Maria Sundelin VIP
Fin vårdikt
2022-03-23

  Öknens Ros VIP
Härliga rader om den fina våren!
2022-03-23

  Den skrivande tysta
Så ljust och hoppfullt! Man hör nästan en melodi.
2022-03-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO