Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vår bortom krigen

Sjung du min själ om en vår bortom krigen
Låt dina blommor slå ut längs med stigen
Där du drar fram som en söderhavsvind
Vill de dig värva, du flyr som en hind

Vitsippor väntar på värmande vindar
Knopparna sväller på ekar och lindar
Kärren snart surrar i skogar av al
Grön är snart våren i lövskogens sal

Krig kan förgöra så stad bli till sand
Länder kan krossas av människohand
Men vad kan stoppa en blomma i vår?
Kärlek blott stoppa den blomman i hår




Bunden vers (Rim) av Roggebogge VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2022-03-21 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP