Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På luffen

Med fantasin för transport
söker jag mig långt, långt bort
eller till annat sevärt
som är svårfångat men kärt.

Nu sticker jag till Pampas
där bördig lössjord trampas,
slätter och kullar sköna
blickfånget får belöna.

Vips hamnar jag i Japan
i en Stilla ocean.
En kejsare styr staten,
makakin ses, primaten.

Ett skutt tar mig till Kina
med sevärdheter fina.
Den omtalade muren
är en del av kulturen.

Nästa stopp är Lissabon,
stad med skönhet som förmån.
Huvudstad i Portugal,
Monsantoparken tillval.

Sankt Petersburg mig lockar,
sevärdheterna krockar.
Vinterpalatset toppar,
säkert något jag shoppar.

Jag hem till Farsta vänder
innan diverse länder
och andra sevärdheter
blir dragstarka magneter.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-23 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström