Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista dansen

Rosen på gården
i din vita vas
lyktorna är tända
skuggornas chans
seglen har fallit
som utbrunna ljus
låt tiden stå stilla
i vår sista dans

Orkestern spelar
på din grammofon
förföriska toner
i speglande vatten
en sista dans
innan vi går
sommaren slokar
förförisk är natten

Månen reser segel
åter igen
kring dina rum
ljus i ditt fönster
mörkret blir behagligt
skuggorna dansar
som vi tillsammans
ett kärleksmönster

Du är så vacker
som rosens blad
världen är framför oss
i det som sker
natthimlen sjunger
och tonen är het
framför dig jag står
dina drömmars kavaljer

Rosen är vacker
på ditt vita bord
låt oss dröja kvar
denna stjärnklara natt
innan sommaren slår
sina sista timmar
i vår sista dans
låt oss leka tafatt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 356 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-30 07:11



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Kärleksfulla ord i sommarnatten.
2022-05-14

  Ninananonia VIP
Jag gillar din dans med orden..
2022-04-10

  Susen VIP
Kärleksfullt i sommarnatten. Fint
2022-04-04

  Anya VIP
Mycket fin om sommarens sista timmar. Är så glad att vi bara är i april. Den vackraste tiden framför oss.
2022-04-03

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så...
2022-03-31

  Kungskobran VIP
Fint, vackert, gillar
2022-03-30

  Feliaxel VIP
Vemodsvackert
2022-03-30

    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt skrivet om kärlek i sommarnatt.
2022-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt.
2022-03-30

  Maria Sundelin VIP
Vackert
2022-03-30

  Öknens Ros VIP
Kärleksfullt skrivna rader.
2022-03-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO