Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnevärlden

hans mancave har gula väggar
sjuttiotalsgula
dubbelsängen bäddar han varje dag
innan han drar upp guldklockan
en värdefull Omega efter morfar
prydnadskuddarna och pläden lägger han
efter ett givet mönster
på det vita överkastet

det lilla fönstret kunde vara
skyltfönstret i en blomsteraffär
rummet domineras av en
uppstoppad storskrake
och en jordglob med barometer
som han noga justerar
och konstaterar
noterar lågtryck eller högtryck
nacken får en dusch Davidoff

han ler åt hyllan med solglasögon
och åt klocksamlingen
på det lilla bordet intill fällfåtöljen
ligger en trave diktböcker
väggarna är täckta av målningar
och strindbergslampan i fönstret
är alltid tänd

här är han ensam
och ändå inte
i denna smakfulla prylbod
fylld av minnen och nostalgi
öppnar sig vägen mot sagans värld
här skapar han scener och dialoger
inte för dramatik
nej det handlar om ett parallellt liv
en värld lika verklig som den upplevda
den egna skapelsen
så mycket skönare
helt utan brister
hans sinnevärld
full av förståelse
välstånd
värme
närhet
och kärlek

så lägger han pannan i djupa veck

varför inte skapa en drömvärld
när man kan välja

han bestämmer sig för att den frågan
ska pryda hans gravsten




Prosa av Ulf Lundin VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-24 09:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Trösteberikande dikt! Jaa sannerligen
Varför ej skapa en drömvärld
-När man kan välja!
;)
2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP