Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


när filmen kom till livet och livet kom till filmen


död kärlek

*

jagad! vem jagar
dig det är du
som jagar dig
runt och runt
och runt igen: det
är inte jag som
är din varg

försvagad! vem försvagar
dig det är du som förstör
inte lagar dig om och om
och om igen: den som är
död kan bara vara arg

--

bara din kropp är
nog för att skada
dig själv du äger
den inte: den är
påtvingad dig

--

stupa! vem stupar
jag tror det är du
som stupar i kriget
om och om och om
igen: du kan aldrig
vinna hur många
soldater du än
samlar mina kommer
alltid vara fler

supa! vem super
jag tror det är du
som super gediget
om och om och om
igen: du är inget
annat än någon som
vill ha mer

--

vill du berätta
hur det känns
att vrida kniven
fråga mig du
ska få känna
eggen

--

straffad! vem straffar
dig det är du som
straffar dig om och
om och om igen: även
om det är blod för
blod öga för öga
tand för tand

ratad! vem ratar
dig det är du som
ratar dig om och
om och om igen:
det är ditt självmord
din kropp som
smälter över världens
rand

--

vill du lätta
mina axlar
lägg alla
äggen i min
korg på mitt
huvud i mitt
hjärta jag kan
bära din ondska
det du gör jag
vet att jag ej
dör för jag
har överlevt
dig så jag
blev odödlig

--

hatad! vem hatar
dig det är du
som hatar dig
om och om
och om igen: det
är inte jag som
håller knät mot
byxan

bruten! vem bryter
dig det är du
som klyvs i
stycken om och
om och om igen:
det är inte jag
som håller yxan

--

flykten är det
enda du äger
det enda som
någonsin varit
ditt inte mitt
problem

--

älskad! vem älskar
dig det är du
som älskar mig
om och om och
om igen: det var
aldrig jag som
var din rätta

hotad! vem hotar
dig det är du
som hotar dig
om och om och
om igen: jag har
inget att bota jag
säger bara vendetta

*




Fri vers (Spoken word/Slam) av Essisen
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-25 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen