Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... och hjärnan fasettminns när vi ...


Drömmer

ligger ner
drömmer
att jag minns ett leende
som lovade smärta

drömmer
att jag hör glada rop
bakom smärtan
ur leendet i drömmen

ligger ner
och drömmer
om stjärnljus som strösslas över mig
ur kompakt mörker

drömmer
om skogsmylla
och blomsterängar
som frälsare för flykten

ligger i min dröm
på krossat spegelglas
ser mina ögon speglas i tusentals skärvor
i såren

drömmer
att spegeln
,den krossade,
krossades av alla flykter
från leenden
som smärtar,
och stjärnljus
som strösslas,
och blomsterängar
som reflekteras,

ligger och drömmer
och är aldrig så vaken
som när drömmen
minns

ligger ner
drömmer




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 62 gånger
Publicerad 2022-03-26 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik