Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att Le mot Ondskan

tellus är helt i det mörkblå
när ondska förklädd till människa
tillåts spela rollen som de styrande händerna
i ett brädspel

när önskemardrömmarna blir till verklighet
och blod vaskas som om det vore billig champagne
finns ändå det tunna fönstret
ett fönster som trycker så hårt
mot ondskans ansikte
att det blir vitt och kompakt

varje molnfri morgon ska man påminna sig själv
att diamanter är stenar
att vi har ett utgångsdatum
och att världsledare
med ett skelett som dig
är pratande apor som står upp




Fri vers av Johan Carlberg
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-03-26 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg