Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur fred är tiden

 

En sorgsen fredsduva
landade på min altan
terror ej lyckats kuva 
dock förändrat i plan

denne ville ta nya tag  
via ondo ont fördriva
mandat nu i uppdrag
krigshetsare få avliva


hjälp av Moder Natur
stod överst på agenda
ena Jordens vilda djur
alla krigen få till ända

i ålande trupp på land  
ger anakondornas del
hav vithaj tar omhand
örnar ur luft i samspel

av smörgåsbord i våld     
världsherravälde stjäl
despoter rovdjurs sold
duva likt hök då i befäl

 



 




Prosa (Fabel/Saga) av Bodingen VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-17 09:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tänkvärd dikt med en fyndig rubrik. Motstånd är viktigt för att mota tillbaka angriparen men hur undvika att våldet trappas upp ännu mer?
2022-04-17

  Niliboy
Ja huga ligen, kanske din dikt påverkar till det bättre! Hoppas det!
2022-04-17

  Öknens Ros VIP
Ont skall med ont fördrivas, så är sagt, men inte alltid det bästa eller lättaste.
2022-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP