Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dags att tacka för sig och för den här sången, för tankarnas välgång och en långt gången sång på perrongen


Aftonen

Det blir för stort
steget till att bjuda på
storsinnighet
måste det vara så heligt
måste livet vara så förbannat
svårt, brett och varaktigt
kunde det inte bara smeka fingertopparna
och hamra våra kalla fötter
tills luften kokade av sprudlande
smolk i bägaren
och upplöstes
så som förut
när himlarnas skiftningar
nådde våra pannveck utan omvägar

Du ser inte subjektet
längre; lika väl som jag
vet du
att det raderats i ett hav fullproppat av taktlös tid
som skjutit oss ut ur
vår ursprungligt oskuldsfulla bana

Nu är vi en skock får
och herdar
med hela härligheten
i våra vittrade händer

Där: i verkligheten
brinner det tröstlöst burdust i knutarna
här: har grunden för länge sen
avlägsnat alla spår av att
bli till enligt ritningarna




Fri vers av Abel Pongo
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-27 01:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo