Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knas

Den allra enklaste fras
kan leda till dråpligt knas
om man har humor som bas.
En sanning med distinktion
som saknar rim och reson
tills någon fyndig person
enkelt förevigar den.

Tänk Tage Danielsson,
som i görligaste mån
med glimten i ögonvrån
kunde prestera sådant
begåvat och elegant,
(vissa kallade det fjant
men missade meningen.)

Och kompisen Alfredsson
han var ju också en så’n
som nästan blev en ikon.
Han hade känsla och stil
som mer än väl räckte till
för att i klartänkt goodwill
finna rätta nyansen.

Povel Ramel, en gigant,
humortexternas garant,
utan like på sin kant.
Med Martin Ljung som språkrör
blev de ett par med gehör,
högt hyllade som sig bör,
nöjesvärldens adelsmän.

I denna humorns elit
inbegrips Gösta Ekman.
Karl Gerhard hör också dit,
men även Tre Knas minsann.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 68 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-27 11:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström