Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sublima sub luna


är vi glada vill vi
läsa glada dikter
är vi lessna vill vi
läsa lessna dikter
är vi lessna vill vi också
läsa glada dikter men
är vi glada vill vi inte
läsa lessna dikter

utom när det är
en måne i oss
av andaktsflyktande morgon

sjung blomhöjd mama och
långsam rock

jag köpte en tavla av sand
där purpurmantlar växer

i viken bor
och i viken små
lingonris uppför
och räcke om
all daglig där
all läpp och liv
när mun i
mjuk och
minnen gå

sublima sub luna

dikten är strecket på himlen
efter ett flygplan
med last av människor

och dikten är en drömmande vind




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-28 11:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
"Sub luna", en blinkning till Karlfeldt?
2022-05-03

  Monica Lindgren
Sista strofen är riktigt lyckad!
2022-04-17

  mikael ejdemyr VIP
en kärleksförklaring
2022-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm